Produse Special Design

Compania BiG aluminium va propune un capitol nou de produse, special dedicate planurilor Dumneavoastra!

Constatam astfel, necesitatea si oportunitatea "crearii" unor piese dedicate proiectelor ambientale de interior si exterior in egala masura, care sa vina in intampinarea nevoilor aparte, a ideilor marete si originale din conceptele pe care Arhitectii, Designerii si Antreprenorii si le-au imaginat cu atata Maiestrie. Ne propunem astfel sa abordam o noua Gama de Produse cu titlul de Special Design!

Aceste produse vor fi concepute, create si fabricate in cele mai bune conditii pentru a diversifica atat capacitatile noastre productive cat si oportunitatea de a oferi Clientilor nostrii o gama mai larga de Concepte si posibilitati.

 

B A L U S T R A D E – BALCOANE FRANTUZESTI

BALUSTRADE MODERNE

Balustradele sunt folosite pentru a indeplini cerintele de siguranta impuse in zona scarilor interioare sau exterioare si a balcoanelor.
Alaturi de functia de siguranta, balustradele ofera si un plus de design, originalitate si personalitate.
Materialele din care sunt fabricate balustradele astazi, au evoluat in decursul istoriei de la piatra sau metal pana la materiale moderne.
Odata cu evolutia arhitecturii si a tehnologiei, au aparut balustrade din sticla, inox sau aluminiu.
Balustrade din aluminiu
Balustradele din aluminiu sunt modulare si permit o multitudine de configuratii care dau un plus de valoare, atat practica cat si estetica acestor FORME cu impact deosebit.
Balustradele din aluminiu se pot folosi atat la interior cat si la exterior, innobiland astfel imaginea si personalitatea cladirilor.
Eloxarea este un proces chimic de tratare a aluminiului prin care se previne oxidarea si se pastraza luciul din fabrica cel putin 25 de ani.
Tratamentul de eloxare ii confera aluminiului si o rezistenta mai mare la zgarieturi si lovituri.
Eloxarea balustradelor se poate face in mai multe culori, conform paletarelor de specialitate.
Sistemele de balustrade din aluminiu sunt prevazute pentru montaj in beton (in plan vertical sau orizontal) cu ancore speciale, sau pe orice alt material.
Sistemul permite si montajul pe perete (tip balcoane frantusesti) cu mana curenta.
O alta tipologie de structuri, il reprezinta si Balustradele din sticla care sunt folosite acolo unde se pune in deosebi accentul pe lumina sau pe maximizarea imaginii vizuale a peisajului.
Pentru siguranta, sticla folosita trece prin diverse tratamente sau procedee tehnologice care maresc rezistenta.
Astfel, sticla poate fi laminata (2 foi de sticla cu folie de PVB) sau securizata (calire).
Pentru siguranta sporita se folosesc geamuri laminate, colorate si securizate.
Astfel va putem oferi unele dintre cele mai complexe si spectaculoase Balustrade vazute vreodata !

 

G A R D U R I S I P O R T I

La o simpla plimbare pe strazile oraselor si satelor Romaniei, gardurile sunt adevarate carti de vizita care spun cate ceva despre mentalitatile si viziunile oamenilor dar si despre simtul artistic si creativ ale acestora.
De la cele mai simple, pana la cele mai complexe modele, toate gardurile spun o poveste si reflecta viziunea Arhitectului sau a proprietarului. Arta de a imprejmui o curte a evoluat de-a lungul anilor, de la banalul gard care separa proprietatile, construit din materiale brute, s-a ajuns la creatii complexe, artistic sculptate care utilizeaza mai multe solutii tehnice, materiale si nuante moderne, creand astfel posibilitati multiple in abordarea si tratarea acestor elemente.
Pe primul plan atunci cand vrei sa construiesti un gard este functionalitatea si aspectul.
Gardul, are scopul clar definit sa confere protectie si siguranta dar in acelasi timp, trebuie sa impresioneze cu un design placut.
Pentru realizarea unor astfel de modele deosebite va putem pune la dispozitie diversitatea modelelor noastre, dar si posibilitatea de a crea mereu noi FORME, pentru proiectele speciale!
Toate aceste modele de garduri pe care vi le prezentam sunt lucrate cu migala, folosind tehnologii adaptate noilor cerinte ale pietei
fiind produse in serie sau dedicate exclusiv proiectelor Dumneavoastra.

 

P A R A S O L A R E

Importanta tot mai mare a solutiilor de umbrire in arhitectura moderna intrata in concordanta deplina cu noile tendinte pentru cladirile din sticla si metal, a creat nevoia de a dezvolta produse noi pentru a fi incorporate in fatadele moderne.
Sistemele de parasolare ofera un aspect exterior modern oricarei cladiri si reprezinta o alternativa pentru protectia bio-climatica si o solutie viabila pentru evitarea supraincalzirii cladirilor cu fatade din sticla.
Lamelele de parasolare au dimensiuni variabile si pot fi montate in varianta fixa sau mobila.
Orientarea lor la unghiul potrivit in functie de unghiul de incidenta a razelor solare, maximizeaza beneficiile de control al umbririi oferite de catre acestea.
Deasemenea si panourile fixe sau mobile cu rol de umbrire, montate pe cladirile rezidentiale sau comerciale cu suprafete mari vitrate sunt o alternativa deosebita in armonizarea acestor fatade, printr-o abordare mai mult decat spectaculoasa si individuala.
Una din cele mai importante provocari ale conceptului de eficienta energetica este reprezentata de controlul luminii naturale.
Este important sa se gaseasca echilibrul intre patrunderea luminii soarelui si evitarea supraincalzirii cladirii.
Cel mai eficient mod de a realiza acest lucru este prin aplicarea parasolarelor externe.
O implementare corecta a acestor sisteme va reduce nevoia de aer conditionat, fara a compromite beneficiile patrunderii luminii naturale in cladire.

 

P A N O U R I   S E P A R A T O A R E

PANOURI SEPARATOARE SI DECORATIVE

COMPARTIMENTEAZA ASA CUM VREI ... !
Placajele HPL sunt destinate placarilor de pereti la EXTERIOR si INTERIOR, realizarii de pereti separatori si mobilier specializat.
Placajul HPL este un placaj plin realizat din rasini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn,
fabricat in conditii de presiune si temperature inalte utilizand tehnologia EBC (polimerizare cu bombardament electronic) la realizarea stratului exterior de protectie.
Importanta igienei a fost recunoscuta de mult timp in urma de designeri si proprietarii de spatii interioare.
HPL ofera produse elastice si intr-o gama variata de culori – o solutie inovativa pentru interior construita pentru performanta exceptionala in igiena, curatenie si libertatea in design.
De la facilitati de asistenta medicala si cladiri publice la terminale de transport si spatii comerciale, ganditi HPL.
Placile HPL nu retin praful, iar caracteristicile constructive si varietatea dimensionala permite reducerea prelucrarilor si a volumului de elemente conectoare necesare pentru fixare si asamblare.
Designerii au nevoie de materiale care fac mai mult decat sa placa ochiului.
Fiecare produs trebuie sa indeplineasca coduri si standarde riguroase in timp ce ofera performanta dovedita in montare si o buna eficienta a investitiei.
Gama HPL propune materiale ce confirma rigorile constructiilor durabile cu designul cel mai creativ,
pentru rezultate ce pot fi comparate cu perenitatea lemnului masiv.
Placile HPL au o duritate deosebita, rezistand la zgarieturi si actiuni abrazive, prezervandu-si aspectul chiar si in zone cu trafic intens (cladiri publice, gari, aeroporturi, sedii de institutii, hoteluri, etc.).
Suprafata fina face din HPL un material foarte usor de curatat si dezinfectat, rezistent la actiunea detergentilor. Acolo unde conceptul intalneste solutia, HPL livreaza!
Materialul nu se topeste, nu curge, nu arde, este stabil mult timp la temperaturi mari si fluctuatii rapide de temperatura.
Se poate folosi in orice conditii climatice, gama temperaturilor constante de utilizare fiind intre -40 si 130°C.

 

T A V A N E S I P E R E T I D E C O R A T I V I

TAVANE MULTIFUNCTIONALE
Acasa, la birou, in spatiile comerciale sau la restaurante, poti schimba infatisarea incaperii inlocuind varianta clasica a tavanului, cu solutia de tavan casetat, metalic sau colorat, la alegere.
Vei vedea cat de mult se va schimba starea de spirit din acea incapere, iar creativitatea este infinita.
Este o solutie la indemana oricum, iar produsele pe care FORME le propune sunt de cea mai buna calitate, fiind fabricate in Romania.
Elementele unui tavan fals sunt alcatuite din panouri de tavan casetat, structura tavane casetate, tirant si lamele flexibile.
Astfel, panourile de tavan casetat se fixeaza pe structura metalica de sustinere, formata din profile T, imbinarea profilelor creand o retea pe care se vor monta placile decorative speciale de tavan.
Tija de sustinere sau tirant dupa cum i se mai spune, ajuta la suspendarea plafoanelor de tavan casetat, impreuna cu piesele de ancorare.
Prin orificiile lamelelor flexibile se introduc tiranti care fixeaza si regleaza structura tavanelor casetate ornamentale.
Acesti tiranti au o forma longitudinala si sunt confectionati sa sustina eforturile de intindere, suspendare, impingere a plafoanelor, pentru accesul in spatiul tehnic

PERETI DECORATIVI SI DE COMPARTIMENTARE
Peretii despartitori din aluminiu sunt deosebit de durabili, usori si fiabili, se încadreaza foarte usor aproape în orice interior.
Îsi pastreaza aspectul lor prezentabil zeci de ani, nu necesita îngrijire speciala si sunt rezistenti la efectele mecanice si coroziune.
Daca este necesar, peretii despartitori din aluminiu se demonteaza usor si în stare demontata nu ocupa mult spatiu, fiind comozi de transportat sau depozitat.
Foarte important este faptul ca aluminiul, spre deosebire de placile fibrolemnoase sau de particule lemnoase, nu elimina
în cea mai mare perioada de exploatare substante nocive care afecteaza sanatatea si capacitatea de lucru a angajatilor sau clientilor.
Gratie celor mai moderne echipamente este posibil de creat pereti despartitori din aluminiu de orice configuratie si în cel mai scurt timp.
În acestea ca umplutura se folosesc urmatoarele materiale: sticla, MDF, panouri HPL, table speciale, toate cu posibilitate de personalizare.
Avantajele peretilor despartitori din aluminiu: nu necesita lucrari de finisare si au o izolatie fonice excelenta.

 

U S I   P R I N C I P A L E

PRIMA IMPRESIE ... CONTEAZA !
O situatia ideala este sa iti personalizezi usa principala.
Alegand orientarea acesteia, influentezi orientarea casei, si poti hotari, pornind de aici, designul intregii locuinte, pe baza diagramei natale create.
Iata esenta unei bune practici Feng Shui pentru interioare si mai ales pentru intreagul habitaclu.
In functie de harta energetica a locuintei, puteti alege modelul sau sa vopsiti usa intr-o culoare vesela care sa o scoata in evidenta.
Acest lucru poate atrage mai multa energie in interior.
In esenta, incercati sa vedeti intrarea principala prin ochii unui musafir care ajunge pentru prima data in fata ei.
Observati imperfectiunile si corectati-le prin FORME potrivite cu stilul vostru. Aduceti un plus de originalitate prin aceste usi Dedicate.
Asigurati-va ca usa de la intrare creeaza o atmosfera calda si primitoare pentru cei care ajung in fata casei dvs. In definitiv, va intalniti cu ea in fiecare zi!
Usa principala a casei voastre este locul prin care puternica energie cosmica a mediului exterior, fiind considerata "gura casei".
Este bine ca aceasta usa sa fie solida, pentru a inspira siguranta si protectie.
Prezenta energiilor de Metal sub forma unor gardieni ceresti flancand usa principala, ofera o protectie puternica impotriva energiilor perturbatoare.
Usile trebuie sa se deschida intotdeauna spre interior si niciodata spre exterior, pentru ca norocul sa patrunda in casa si nu sa iasa.

 

P I E S E M O B I L I E R / M O B I L I E R C O M E R C I A L

IDEI SI CREATIVITATE!
Designul de Produs reprezinta totalitatea actiunilor unui individ cu o anumita pregatire în scopul realizarii de obiecte perfect functionale, seriabile, estetice, a caror rapoarte functie-forma sa le transforme într-o unitate coerenta din punct de vedere stilistic si functional.
Designul este un proces complex ce poate influenta dezvoltarea produselor si serviciilor a carui prioritate poarta numele de ,,eficienta'.
Designul înseamna proiectarea si planificarea ciclului de productie a unui produs, precum si a imaginii identitatii afacerii, a modului în care este perceputa de client, potential client, concurenta.
Procesul de Design este mediatorul între produs si consumator, urmând si influentând traseul produsului de la idee, proces de creatie, dezvoltare, productie, pâna la promovarea lor pe piata.
Un studiu de functionare a produsului si formele posibile sunt astfel realizate pentru obtinerea unui produs neasemuit de frumos dar si functional.
Estetica industriala joaca un rol important deoarece ea permite diferentierea unui produs de altul;
relanseaza produsul care se afla la faza de maturitate sau de declin a ciclului de viata, satisface un consumator mai exigent; largeste aria alegerii; riposteaza concurentei; justifica un pret mai ridicat.
Va propunem astfel, o gama larga de produse reunite sub aceste FORME cu care venim in intampinarea nevoilor unor repere cu vasta utilizare, unde imaginatia si creativitatea pot da viata unor obiecte originale.
Atat produsele pe care le oferim cat si ideile clientilor nostri, sunt sustenabile din punct de vedere al cunostiintelor, experientei cat si a tehnologiilor de care dispunem, pentru a pune in valoare FORME cu un impact deosebit!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!
Siteul www.bigal.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...