PERETI CORTINA

"PEREȚI CORTINĂ ÎNTR-O MAI BUNĂ VIZIUNE LA ÎNĂLŢIME"

Astăzi o faţadă modernă se referă prioritar la eficienţa energetică prin obţinerea unui cât mai bun coeficient de izolare termică, cu soluţii şi detalii armonizate cu alte tipuri de finisaje, odată cu îndeplinirea cerinţelor arhitecturale şi tehnice ale unei clădiri.

Pe lângă funcţiile de etanşeitate la apă, rezistenţa la încărcările date de vânt, protecţie la căldură, umezeală, zgomot şi efracţie, faţadele trebuie mai nou sa îndeplinească şi funcţii ergonomice cum ar fi utilizarea luminii naturale şi a căldurii solare, precum şi ventilaţia naturală.

Faţadele contemporane se remarcă print-un design cu profile ce au lăţimi vizibile tot mai mici şi cu o perfectă integrare în sistemul de faţade a sistemelor complementare de ferestre, uşi, sisteme de umbrire, balcoane, balustrade, copertine şi chiar panouri fotovoltaice. Se pot alege dintr-o varietate de culori şi finisaje atât pentru interior, cât şi pentru exteriorul profilului: culori mate, lucioase, metalice sau diverse alte texture.

Pereţii cortină sunt faţade moderne cu excelente calităţi de izolare termică şi fonică, dar mai ales cu posibilităţi infinite de design şi stil. Nu reprezintă o soluţie doar pentru construcţii de birouri sau bănci, ci şi pentru închiderea unor spaţii interioare sau pentru construcţia de luminatoare (autoportante sau aplicate pe structuri din oţel, beton, sau lemn). Sistemele de pereţi cortină sunt formate din:
• sistem structural propriu constituit din montanţi (elemente verticale) şi rigle distanţier / traverse (elemente orizontale);
• panouri montate pe sistemul structural propriu care pot fi: panouri transparente din sticlă (fixe sau mobile) sau panouri opace;
• dispozitive de prindere, fixare, etanşare şi finisare (piese speciale, garnituri şi chituri);
• geamuri termoizolante.

Una din marile tendinţe ale arhitecturii contemporane este să pună în comunicare directă spaţiile interioare ale construcţiilor cu exteriorul, într-o proporţie cât mai mare. Sticla obţinută cu ajutorul tehnologiilor moderne dezvoltate în ultimii ani, s-a impus ca un filtru ideal dedicat acestui scop. Sticla este materialul care conciliază transparenţa şi estetica cu izolaţia termică, protecţia solară, la şocuri, izolaţie acustică sau la foc.

Folosirea acestor profile fac posibilă construirea de fațade verticale, fațade oblice și luminatoare.
Flexibilitatea sistemului oferă posibilitatea de a realiza unghiuri interne de 90 grade și cu profile speciale, chiar și unghiuri diverse. În module pot fi inserate geamuri fixe, panouri de diverse forme și geamuri mobile.

Structura portantă este constituită din montanți și traverse tubulare care permit alegerea soluției optime din punct de vedere static, în funcție de intensitatea vântului si de dimensiunile modulare ale fațadei. Acești montanți sunt plasați în interiorul fațadei, deci sunt foarte puțin supuși variațiilor de temperatură.

Our website is protected by DMC Firewall!
Siteul www.bigal.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...